Het geheime recept van superbejaarden
Rond hun tachtigste krijgen veel mensen kanker, iets aan het hart of ze worden dement. Toch zijn er evengoed bejaarden die hun leven lang ‘jong’ blijven. Als de wetenschap achterhaalt hoe ze...
Lees meer
Dagelijks een portie havermoutpap op het menu zou de sleutel kunnen zijn tot een lang én gezond leven. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers van Harvard School of Public Health.
Het is voor het eerst dat het gunstige effect van het...
Lees meer
Het gebruik van gekleurde labels op voedingswaren en het al dan niet op ooghoogte plaatsen ervan, blijft mensen helpen om gezondere keuzes te maken.
In de cafetaria van het Massachusetts General Hospital kregen vanaf maart 2010 alle voedingswaren een gekleurd label. Groen voor de gezondste...
Lees meer
In een warme, thermoneutrale omgeving is het bruine vet niet actief (links). Tijdens blootstelling aan milde kou vind actieve warmteproductie plaats in het bruine vet (foto rechts), wat zichtbaar kan worden gemaakt op een PET/CT-scan. (Foto: Wikipedia)
Bruin vetweefsel stimuleren, helpt tegen...
Lees meer
Onze darmbacteriën zetten rood vlees om in een risicofactor voor hart- en vaatziekten.
Het is bekend dat rood vlees het risico op atherosclerose, de afzetting van vetachtige stoffen op de wand van de slagaders, verhoogt, waardoor de slagaders makkelijker dichtslibben. Uit eerder onderzoek...
Lees meer